Feed on
Posts
Comments

cr_teun_klumpers_2012

Ik snuffelde de laatste dagen in de oude schrijfselsdoos en kwam dit collectieve Twitterverhaal tegen. Het kwam drie jaar geleden tot stand toen ik mij met griep in bed lag te vervelen en jullie me met z’n allen een dag lang entertainden. De oproep om een illustratie werd beantwoord door Teun klumpers. Het getekende huisje is van zijn hand.

Twitter was toen best leuk, en wij allemaal ook! N’est ce pas?

Twitterverhaaltje

Er was eens…
@Dushique Een heel klein tulpenbolletje

@MdKaatje En een sneeuwklokje in een donker bos. Ze kenden elkaar niet.

@Martinke_H Dat was logisch wat zoals alle planten en bomen konden ze geen poot verzetten.

@Dushique Maar toch voelden ze zich soms wat eenzaam, daar in het donkere bos.

@MdKaatje Ze voelden zich eenzaam. Ze wilden de wijde wereld in.

@Martinke_H Maar ook dat was ze niet gegund. Vanwege die stomme worteltjes. Ze waren te klein om door een storm ontworteld worden.

@fiederels Maar kijk! De sneeuwklokjes friemelden wat heen en weer met hun bolletjes en merkten dat ze los kwamen uit de grond.

@waldekker Even verder in het twitterbos vloog Tulipa een kleine bosnimf, ze had het tulpje uit haar bolletje zien komen en nu

@hundaluza Helaas kwamen toen nèt die koeien aanlopen en ze werden weer terug in de grond gestampt. Maar één klampte zich aan n hoef…

@Martinke_H Tulpje of sneeuwklokje? Of toch allebei?De koeien galoppeerde door het bos. Moeilijk te zien wie er aan de hoeven kleefde.

@MdKaatje Het was een weing comfortabele manier van reizen, aan de hoeven van een koe, maar het ging.

@levieuxbounias ja, ze waren er allebei, het tulpenbolletje hing aan de staart van de koe en het sneeuwklokje op de hoef. Het sneeuwklokje, verscholen in de hoef, werd misselijk, het tulpenbolletje had het beter voor elkaar..

@Martinke_H Die zwierde en suisde lekker aan de zwiepende staart en zag van alles voorbij sjezen zoals:

@levieuxbonias de prachtige bomen in het bos, maar dat veranderde snel toen ze bij een stad kwamen, met alleen maar beton ,

@MdKaatje Een weiland met schapen en pasgeboren lammetjes. En een eindje verder …..

@Waldekker Wie zit daar uit te hijgen op graspol? Tulipa de bosnimf, ze kijkt een beetje boos dat ze zomaar vergeten is…..

@copsy plots kwam er een lawaai beest aanhollen. Bah wat een herrie.

@colvanvlimmeren Beide bolletjes keken elkaar boos aan en mopperden: “Boe,wat een druktemaker, we schakelen snel over naar….

@DenJenRT paulus de boskabouter die eigenlijk helemaal niet van een #twitterverhaaltje houdt, wie gaat hem helpen?

@FredHandl Dat het zo donker nog niet was of hij had al koude handen gekregen. Die knijpkat deed z’n best niet meer. En daar ging ze….

@meubeluniek Sommige bedrijven doen zulke rare dingen. Zo gek …….. Daar kan werkelijk geen #twitterverhaaltje tegenop……

@andredonker Als ik morgen tijd heb schrijf ik een #twitterverhaaltje tijdens mijn #nachtwandeling door het bos

@levieuxbounias Maar ja, een bosnymf, zoals Tulipa, kan natuurlijk gaan en staan waar ze wil, dus snuift ze de geuren op en volgt…..

@reneevonk … haar neusje,richting het open keukenraam een stukje verderop,waar die heerlijke geuren vandaan komen.Daar ziet ze…

@tuin61 haar neus en komt dan vanzelf in het volgende #twitterverhaaltje terecht,

@WattiFatti Het gele pad dat leidt door de kloof van het Geinravijn. Tulipa huivert licht, wat zal haar daar te wachten staan?

@Aldusgeeraets De geur van kattenurine en derhalve beschaving. Eenmaal van het pad af, werd ze lichtelijk gek, maar dat krijg je als…

@harveyvstraten en waar kattenurine is zijn katten….en die spelen maar wat graag met tulpenbolletjes….dus,

@marjanne56 Bij het zien van een Iphone zei een man ‘dat dat allemaal kan’ “ik heb genoeg aan de tv en mijn biertje”

@copykoppie Langer dralen heeft geen zin. Ze trekt haar mosgroene jurkje recht, fluisterfladdert naar ‘t keukenraampje en landt middenin…

@okkibox De katten slapen nog en hup, daar floept Tulipa het openstaande keukenraam door en landt pardoes in een bak yoghurt.

@_Elsje_ Opeens, als vanuit het niets, daar was ze… Midden in het #twitterverhaaltje stak Nefertiti het pad over naar de bloembollenkoning van het

@Qansje ..maakt niet uit! Qansje maande Nefertiti: “Moet je weer de hoofdrol spelen ie het #twitterverhaaltje?” en ze stuurde haar meteen naar huis!

@TostiKaatje ..eerst die bolletjes goed wegbergen, want zonder zou de reis hopeloos worden en de oversteek bemoeilijken..

@jonkrans ‘Zo, die zijn tenminste weg,’ zei Tulipa tevreden tegen de verdwijnende ruggen van Nefertiti en Qansje.

@RoosBoum Nefertiti en Qansje, keken nog boos om, maar Tulipa was al bezig met fileren van het sneeuwklokbolletjeje, dat gilde …

@iMarjon … Laat me, laat me! Ik wil volgend voorjaar ook nog bloeien. Fileer maar een vis om te fileren.

@Sasrossen Nee zei Tulipa streng tegen de sneeuwklokjes, jullie zijn geweest en moeten plaats maken voor de blauwe druifjes

@paulvoors De sneeuwvlokjes konden tegen zoveel logica niet op en lieten zich gewillig ruimen ten favore de blauwe druiven

@leolewin Inmiddels pakten donkere wolken zich samen en ja, hoor, daar was de eerste bliksemflits en de eerste donderslag. De regen viel in stromen en Tulipa wist niet waar ze zo gauw een schuilplaats kon vinden.

@WillemMuis Tulipa rende het bos in, struikelend en vloekend stopte ze bij een open plek. Verdwaasd keek ze om zich heen…

@hippekut Had ze die spiegel niet eerder gezien?

@joepjong Staand voor het enorme gevaarte viel ze in de volgende verbazing. Hoe ze ook in de spiegel keek, ze zag zichzelf niet.

@zusterbever Ze deed een stap naar voren en veegde met haar mouw over het spiegelglas.

@twanvanelk Wat raar… Nee, nog steeds geen beeld. Ineens zag ze een kleine schakelaar.

@RoosBoum: Ze drukte erop. Verbijsterd keek ze naar de openschuivende spiegeldelen, waarin Blauw Druifje n vergeten spiegeling werd.

@MdKaatje Ze zette het knopje om en ineens zag ze achter zich …..

@Martinke_H tulp en sneeuwklok, allebei groter dan een struik. Tulipa dacht dat het aan de spiegel lag en

@ikbendaf draaide de spiegel om…….op de achterkant was niets te zien…kneep haar ogen samen, of toch…?

@CasparVtH Ja toch: letters, vreemde letters. Het leek wel een magische formule – geheimzinnig…

@exhibitiontiz de lucht trilde, warmte en koude botsten. De spiegel leek te dansen evenals de letters , ijl en ontastbaar..

@martinke_H Alles begon te zweven. In het spiegelbeeld en in het echt. Voor Tulipa was dat niet erg die zweefde vaak maar ….

@TeunKlumpers Ramen staan open, ontspiegeld, bollend gordijn / vierkante leegte, nietsziende ogen, waar zou je zijn?

@carovanam en toen kwam er een olifant … #twitterverhaaltje #sneleind

@Yvettevanderaa en waar zou je zijn, zonder was aan de lijn..de knijper, kneep en knipte… zo het verhaal in stukken: uit!

Leave a Reply